Lena Olsson Björkén är född sångerska. Själv förstod hon det redan som liten flicka, när hon låg i sin morfars knä och närapå trollbunden lyssnade till Evert Taube. Musiken tog Lena med storm och kärlek från första dagen – och har fortsatt att göra det, varje dag under hela hennes liv. Lenas breda och gedigna yrkeserfarenhet som sångerska är lika omtalad som väldokumenterad. I grunden har hon både en kombinerad show- och musikalutbildning och en renodlad sångutbildning. Lena har framträtt i alla tänkbara – och även en hel del otänkbara – sammanhang, iklädd allt från föga smickrande bajskorvskostymer till eleganta galaklänningar.

Förutom egna skivproduktioner har hon hunnit med att turnera land och rike runt som showartist, samtidigt som vägen kantats av ett stort antal sångframträdanden tillsammans med etablerade, namnkunniga artister. Lenas bok rymmer också körsångserfarenheter från både Melodifestivalen och Eurovision Song Contest, samt rollen som Leading Lady på Wallmans Salonger; ett uppdrag hon fick i konkurrens med drygt 2 000 andra sökande och som innebar hundratals genomförda shower.

Den lyssnande publiken är och har alltid varit viktigast när Lena Olsson Björkén står på scen. Att välja rätt repertoar och nå fram med sitt budskap står alltid i centrum och genomsyrar hennes professionalism. Lena är uppvuxen i byn Salmis, strax utanför Haparanda i Norrbotten. Hos familjen Olsson stod dörren alltid öppen för vänner och släktingar, och den gästvänligheten har format Lena både som yrkesperson och privat.

Hon har ett stort och varmt hjärta och allra mest tydligt blir det när man hör henne sjunga och ser henne uppträda. Alltid helhjärtat, alltid med kärlek och värme, alltid professionellt i varje ton och rörelse.